Het is levensgevaarlijk om oude beesten wakker te maken ondervindt eenZeeuwse nakomeling van een zwarte slavenhandelaar, als zij sinisterefamiliegeheimen aan het licht brengt.Janine is een freelance culinair journalist met een Nederlands-Ghaneseachtergrond. Na lang zoeken heeft ze eindelijk haar stukje hemelgevonden en verhuist Janine met haar man en twee kinderen naar hetrustig gelegen gehucht Bakendorp op Zuid-Beveland.Haar ideale leven wordt echter ruw verstoord als tijdens verbouwingswerkzaamheden in de tuin de stoffelijke resten van drie mannenworden blootgelegd. Wie waren deze mannen en hoe zijn ze daarterecht gekomen? Het raadsel wordt complexer als uit forensischonderzoek blijkt dat twee van de drie gevonden mannen alsook zijzélfafstammen van dezelfde voorouder uit West-Afrika, de steenrijke zwarteslavenhandelaar Jacob Rühle (1751-1828).Janine zelf met onderzoek in en rond haar omgeving. De meesteantwoorden vindt ze door het lezen van eeuwenoude dagboeken uit denalatenschap van haar tante, die het aangrijpende verhaal vertellen overtwee families die verbonden en verscheurd raken door 'vervuild' bloed.Al snel blijkt dat niet iedereen blij is met haar gewroet in het verleden.Patricia Mollenhauer, dochter van eenZeeuwse moeder en een Frans Congolesevader woont in het gehucht Bakendorp opeen eeuwenoud kerkhof. Deze prachtigeplek omgeven door groen heeft Patriciageïnspireerd haar debuut te schrijven.Haar eigen achtergrond heeft direct en indirect gediend als decor voor deze roman.Hoewel zij vaak in de keuken te vindenis wordt er niet alleen gekookt en gegetenmaar is dit ook de plek om tot nieuweverhalen en ideeën te komen. Patricia zietzichzelf als de createur van haar leven engelooft net zoals het hoofdpersonage Janine, niet in toeval.